De eerste stierenkaart van ST Genetics Holland is een feit, hieronder worden een aantal interessante stieren kort toegelicht. Onder het tabblad stierenaanbod zijn de gegevens van de stieren te vinden. Mocht u interesse hebben in een stier van ST Genetics die niet op de stierenkaart staat, dan kunt u contact opnemen.

EDG BOB Cyprus, is een zoon van Bookem Bob uit een Numero Uno uit Ramos-dochter Larcrest Crimson. Zijn sterke punten zijn een goede melkproductie met een mooie plus in de gehalten en de geweldige fitnesskenmerken, waarbij vooral de hoge dochtervruchtbaarheid opvalt. Daarnaast heeft hij een foutloze onderbalk.
 
Ook allround is EDG Ransom Lucent, hij is een jonge Ransom uit Snowman uit Planet. Deze stier vererft een mooie melkplas met een plusje voor eiwit. Lucent geeft prima gebruikskoeien met als sterke punt het beenwerk. Zijn secundaire kenmerken zijn zeer goed. SexedUltra beschikbaar voor €32 per dosis.
 
Farnaer Roxy Bal heeft bèta-caseïne A2A2 en koppelt veel melk aan neutrale gehalten. Hij is een Balisto-zoon uit een Mogul x Superstition uit de beroemde Roxy’s. Roxy Bal is een echte uier- en benenstier, zijn fitness cijfers zijn prima met uitstekende kenmerken voor uiergezondheid. Tevens is hij geschikt voor gebruik op pinken.
 
De Mogul-zoon Como uit de diepe Lila Z familie heeft een nagenoeg foutloze vererving. Como is in Nederland niet via genomics omgerekend, vandaar dat de Duitse genomic cijfers op de kaar zijn weergegeven. Zijn melkvererving is prima met hoge gehalten. Het exterieur van Como mag er ook zijn, hij vererft goed beenwerk en zeer vast aangehechte uiers met een gunstige speenplaatsing voor melkrobots. Ook de lichte geboorten en goede melkbaarheid zijn kenmerken waarmee Como opvalt.
 
MR DDS Mega-Watt RC (zie foto) is de hoogste roodfactorstier ter wereld met 2579 gTPI. Met zijn afstamming Megasire x Alchemy x Super heeft hij voor Red Holstein een zeer welkome outcross-afstamming. Mega-Watt brengt veel melk met foutloos exterieur en uitstekende fitnesskenmerken met veel levensduur. Van Mega-Watt is vanaf half mei via reservering uitsluitend SexedUltra sperma beschikbaar.     
 
Nog een jong talent met roodfactor is EDG Rubi-Asp RC. Hij is een stier uit de populaire familie van KHW Goldwyn Aiko-ET RC, maar heeft met Rubicon x Mccutchen x Super wel een alternatieve vaderlijn voor Red Holstein. Rubi-Asp scoort met 2577 gTPI torenhoog voor roodbont. Hij levert melk met hoge gehalten en zeer goed exterieur met best beenwerk. Daarbij komen zijn secundaire kenmerken die erg goed zijn, waarbij de hoge uiergezondheid een sterk punt is.  
 
Ook op top exterieurgebied heeft STG Holland een aantal stieren in aanbod, een hiervan is Mr Donalynn Milennium-ET. Is een zoon van exterieurcrack Mccutchen x Toystory x Outside Dabble EX-91. Milennium vererft grote koeien met veel breedtematen en openheid. Het beenwerk heeft iets meer kromming dan gemiddeld, een kenmerk wat bij zwartbont steeds meer gevraagd wordt. Zijn uiervererving is subliem met hoge, breed aangehechte achteruiers en vaste vooruiers, de spenen zijn korter dan gemiddeld. Zijn dochters kalven makkelijk af en het celgetal is lager dan gemiddeld.
 
De exterieursensatie bij roodbont is Luck-E Awesome-Red, een Absolute-Red zoon uit Luck-E Advent Asia-ET EX-94. Awesome vererft veel breedtematen en is grensverleggend voor uiervererving. De achteruiers vallen op door de extreme hoge en brede aanhechting en een sterke ophangband, ook de vooruiers zijn zeer lang en vast. De Dochters van Awesome staan zeer parallel op hun benen en hebben korte, dikke klauwen. Van Awesome-Red is uitsluiten gesekst sperma leverbaar.