De stierenkaart van april is gereed en de (nieuwe) prijzen van de stieren zijn bekend.

 

De nieuwe prijzen gaan in per 1 mei 2017.

 

Hieronder leest u in vogelvlucht de belangrijkste hoogtepunten van de afgelopen indexdraai.

 

Vanaf begin mei zijn wij ook leverancier van de STgenetics stieren die via het TAG kanaal werden verkocht. Een aantal van deze stieren zijn al toegevoegd aan onze stierenkaart. U kunt vrijblijvend informeren naar stieren die niet op de kaart vermeld staan maar wel beschikbaar zijn.

 

Met Mer-James Tarnish is er bij STgenetics een nieuw talent opgestaan. Hij een stier in ons aanbod gekomen waar geen veehouder omheen kan. Met 2675 gTPI en 316 heeft hij hele aantrekkelijke totaalindexen in zowel de VS als Nederland. Tarnish is een Supershot zoon en stamt via Mccutchen en Iota af van Colby Taya. Deze moederlijn staat garant voor laatrijpe melkrijke dochters met best exterieur. De eerste 10 koeien in zijn moederlijn zijn met VG88- VG88- VG88-EX90-EX91- VG85- VG83-EX90-EX90- VG86  ingeschreven.

 

Zijn profiel is uiterst compleet met veel melk, vlakke gehalten. Zijn dochters zijn uiterst functioneel met extra breedtematen. Zijn Fitnesscijfers zijn zonder uitzondering prima, waarbij vooral zijn celgetal en levensduurcijfers zeer goed zijn. Deze complete stier is zeer interessant om mee te laten draaien in menig paringsprogramma.

Mer-James Tarnish 


Ook nieuw op de kaart is Mr Dds Mt Hondo. Deze stier met zeer interessante aAa code 561 is een Montross zoon uit de veel benutte Rudy Missy familie. Hondo vererft veel melk met licht positieve gehalten en beschikt over bèta caseïne A2A2. Zijn exterieur is prima en hij is uitgesproken pinkenstier.

 

Cyprus boekte winst in INET, totaal exterieur en levensduur. Met top fitnesskenmerken en extra breedtematen is deze stier een super allrounder. De productiecijfers van Roxy Bal bleven op peil. Voor zowel frame, uier als totaal exterieur wist hij een puntje winst te boeken, hierbij valt vooral zijn score voor uierdiepte(115) op. Met een wat wijdere achterspeenplaatsing en melksnelheid 102 is hij zeer geschikt voor bedrijven met automatische melksystemen. De veelgevraagde Lucent heeft zijn INET zien stijgen naar 235. Op exterieur gebied heeft hij wat moeten toegeven, terwijl zijn framescore is gestegen. Desondanks is zijn profiel met veel melk, beste fitnesskenmerken, 104 geboortemak en no nonsens exterieur nog altijd interessant genoeg voor een brede inzet. De kalveren van Como hebben al menig veehouder enthousiast gemaakt. Como fokt enorm uniform. De kalveren vertonen veel lengte, met een passende middenhand en mooie verhoudingen. De kruizen wisselen soms van ligging terwijl de benen zonder uitzondering goed zijn.  Como is een echte gehaltenstier en bevrucht met zowel conventioneel als gesekst sperma super!

 

Rubi-Agronaut zag zijn NVI stijgen naar 341 en ook Detour scoort met 321 NVI zeer verdienstelijk.

 

Verdere nieuwe stieren op onze stierenkaart:

Ransom  -  Dochtergetest, no nonsense koeien met beste secundaire eigenschappen.

Megasire -  De eerste dochters zijn wereldwijd aan de melk. Functionele melkkoeien met extra breedte.

Dynamo -  Rubicon zoon uit Robust Delicious met 2740 gTPI, hoge productie met compleet profiel.

Silverado – Spring zoon met 2719 gTPI via een Supersire afkomstig uit Clear-Echo M-O-M 2150.

Taz- Rubicon x AltaOak x Robust. Veel melk, gemiddeld ontwikkelde frames en 2710 gTpi.


Onder het kopje "top exterieur" zijn Jordy Red (3.53 gPTAT) en 1ST Grade (3.31 gPTAT) interessante  nieuwkomers. Jordy Red is de hoogste roodbonte genomic exterieurstier. Verder behield Bubba zijn zeer hoge 3.84 gPTAT en is hiermee de nummer 9 in de gPTAT lijst en is zeer gunstig geprijsd!

 

Automatic en Trolley zijn twee nieuwe Jersey stieren op onze kaart. Zij beschikken allebei over bèta-caseïne A2A2 en vererven hoge gehalten.

 

Voor vragen of meer informatie over bepaalde stieren kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht, wij wensen u een vruchtbaar voorjaar toe!